PONIEDZIAŁEK 17.03.2025r.
ŚNIADANIE
Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), szynką/1,3,5,6,7,9,10/ konserwową i kiełkami i sałatą(65g).
Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
II ŚNIADANIE
banan(80g)
1,7,
OBIAD
Zupa grochowa z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem 150ml). Ryż/1/ paraboliczny z musem jabłkowym i cynamonem(ogółem:250g).
Kompot wiśniowy(250 ml).
1,3,7,9
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g) wieloziarnisty z masłem/7/(5g), serem/7/ żółtym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem(75g).
Herbata z cytryną (250 ml).
1,3,5,6,7,9,10
WTOREK 18.03.2025r.
ŚNIADANIE
Budyń/1/ czekoladowy na mleku/7/(150g). Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g) serkiem/7/ śmietankowym naturalnym(65g).
Herbata z cytryną (250 ml).
1,7
II ŚNIADANIE
mandarynka(60g)
OBIAD
Lane/1,3/ kluski na rosole/1,3/ na wywarze warzywno/1,3,7,9/drobiowym z natką(150 g).
Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w panierowany/1,3/, mizeria z jogurtem/7/naturalnym (ogółem:250g).
Kompot truskawkowy(250 ml).
1,3,7,9
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), kiełbasą/1,6,7,8,9/ żywiecką, pomidorem i szczypiorkiem(65g)
Herbata z cytryną (250 ml).
1,3,6,7, 8,9
ŚRODA 19.03.2025r.
ŚNIADANIE
Angielka/1,7/(30g) z masłem/7/pieczenią/1,3,7,8,9/ typu pizza i sałatą(65g).
Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
1,3,7,8,9
II ŚNIADANIE
jabłko(60g)
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem/1,3/ na wywarze warzywno/1,3,6,7/-drobiowym z natką(150 ml). Kasza gryczana, gulasz wieprzowy z warzywami/1,7,9,10/ surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą, szczypiorkiem i oliwą z oliwek(ogółem:250g) Woda z cytryną i miodem(250 ml).
1,3,6,7,9
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g)z pastą/7/ z tuńczyka/4/z masłem/7/, jajkiem/3/ gotowanym, ogórkiem kiszonym ze szczypiorkiem(65g)
Herbata miętowa(250 ml).
1,3,7,
CZWARTEK 20.03.2025r.
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane na mleku/7/(150ml). Chałka/1,7/ pszenna(30g) z masłem/7/(5g) i miodem(15g).
Herbata z cytryną(250 ml)
II ŚNIADANIE
marchewka(45g)
1,7
OBIAD
Barszcz/1,6,8,9,10/ biały z ziemniakami na wywarze wieprzowym z majerankiem(150ml). Zapiekanka makaronowa/1/ z boczkiem/1,,6,8,9,10/, serkiem/7/ mascarpone, groszkiem konserwowym (ogółem:250g).
Kompot śliwkowy(250 ml).
1,3,7,8,9
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), schabem/1,3,6,7,9,10/ pieczonym, ogórkiem zielonym i sałatą(70g).
Herbata z cytryną(250 ml).
1,3,6,7,9,10
PIĄTEK 21.03.2025r
ŚNIADANIE
Angielka/1,7/ pszenna(60g) z masłem/7/(5g), roladą/1,3,6,8,9,10/drobiową i białą rzodkiewką i ogórkiem zielonym(65g).
Kawa/1/ Inka na mleku/7/(250 ml)
1,3,5,6,7,9,10
II ŚNIADANIE
kiwi(35g)
OBIAD
Zupa wielowarzywna z groszkiem zielonym i ziemniakami na wywarze/1,3,7,9/wieprzowym z natką(ogółem:150g)
Kluski/1,3,7/ leniwe z masłem/7/ i bułeczką/1/, surówka z marchewki z jabłkiem i cytryną(ogółem:250g)
Kompot jabłkowy(ogółem:250g)
1,3,7,9
PODWIECZOREK
Kisiel/1/ truskawkowy(150 ml) i herbatniki/1,3,7/ maślane(50g)
1,3,4,7
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.
Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.