Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies klikając przycisk Ustawienia. Aby dowiedzieć się więcej zachęcamy do zapoznania się z Polityką Cookies oraz Polityką Prywatności.
Ustawienia

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz zmienić ustawienia cookies lub zaakceptować je wszystkie. W dowolnym momencie możesz dokonać zmiany swoich ustawień.

Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług.

Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

 

Zapoznaj się z POLITYKĄ PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES.

Więcej

Tego typu pliki cookies umożliwiają stronie internetowej zapamiętanie wprowadzonych przez Ciebie ustawień oraz personalizację określonych funkcjonalności czy prezentowanych treści.

Dzięki tym plikom cookies możemy zapewnić Ci większy komfort korzystania z funkcjonalności naszej strony poprzez dopasowanie jej do Twoich indywidualnych preferencji. Wyrażenie zgody na funkcjonalne i personalizacyjne pliki cookies gwarantuje dostępność większej ilości funkcji na stronie.

Więcej

Analityczne pliki cookies pomagają nam rozwijać się i dostosowywać do Twoich potrzeb.

Cookies analityczne pozwalają na uzyskanie informacji w zakresie wykorzystywania witryny internetowej, miejsca oraz częstotliwości, z jaką odwiedzane są nasze serwisy www. Dane pozwalają nam na ocenę naszych serwisów internetowych pod względem ich popularności wśród użytkowników. Zgromadzone informacje są przetwarzane w formie zanonimizowanej. Wyrażenie zgody na analityczne pliki cookies gwarantuje dostępność wszystkich funkcjonalności.

Więcej

Dzięki reklamowym plikom cookies prezentujemy Ci najciekawsze informacje i aktualności na stronach naszych partnerów.

Promocyjne pliki cookies służą do prezentowania Ci naszych komunikatów na podstawie analizy Twoich upodobań oraz Twoich zwyczajów dotyczących przeglądanej witryny internetowej. Treści promocyjne mogą pojawić się na stronach podmiotów trzecich lub firm będących naszymi partnerami oraz innych dostawców usług. Firmy te działają w charakterze pośredników prezentujących nasze treści w postaci wiadomości, ofert, komunikatów mediów społecznościowych.

Więcej

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 17.03.2025r.

ŚNIADANIE

Angielka pszenna/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), szynką/1,3,5,6,7,9,10/ konserwową i kiełkami i sałatą(65g). 

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)           

II ŚNIADANIE

banan(80g)                                                                                                                                                               

1,7,

OBIAD

Zupa grochowa z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem 150ml). Ryż/1/ paraboliczny z musem jabłkowym i cynamonem(ogółem:250g). 

Kompot wiśniowy(250 ml).

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Chleb/1/(60g) wieloziarnisty z masłem/7/(5g), serem/7/ żółtym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem(75g).

Herbata z cytryną (250 ml).                                                                                                     

1,3,5,6,7,9,10

WTOREK 18.03.2025r.

ŚNIADANIE

Budyń/1/ czekoladowy na mleku/7/(150g). Angielka pszenna/1,7/(30g) z masłem/7/(5g) serkiem/7/ śmietankowym naturalnym(65g).

Herbata z cytryną (250 ml).                                                                                                                                                                 

1,7

II ŚNIADANIE

mandarynka(60g)

OBIAD

Lane/1,3/ kluski na rosole/1,3/ na wywarze warzywno/1,3,7,9/drobiowym  z natką(150 g).

Ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w panierowany/1,3/, mizeria z jogurtem/7/naturalnym (ogółem:250g).

Kompot truskawkowy(250 ml).                                                                                                                                                                                                                                                                                                

1,3,7,9

PODWIECZOREK

Chleb/1/(60g)  z masłem/7/(5g), kiełbasą/1,6,7,8,9/ żywiecką, pomidorem i szczypiorkiem(65g)

Herbata z cytryną (250 ml).

1,3,6,7, 8,9

ŚRODA 19.03.2025r.

ŚNIADANIE

Angielka/1,7/(30g) z masłem/7/pieczenią/1,3,7,8,9/ typu pizza i sałatą(65g).

Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)

1,3,7,8,9

II ŚNIADANIE

jabłko(60g)

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem/1,3/ na wywarze warzywno/1,3,6,7/-drobiowym z natką(150 ml). Kasza gryczana, gulasz wieprzowy z warzywami/1,7,9,10/ surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą, szczypiorkiem i oliwą z oliwek(ogółem:250g)                                                                                                                                                                                                       Woda z cytryną i miodem(250 ml).                                                                                                                                                                                                                                                                                     

1,3,6,7,9

PODWIECZOREK

Chleb/1/(60g)z pastą/7/ z tuńczyka/4/z masłem/7/, jajkiem/3/ gotowanym, ogórkiem kiszonym ze szczypiorkiem(65g)

Herbata miętowa(250 ml).                                                

1,3,7,

CZWARTEK 20.03.2025r. 

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku/7/(150ml). Chałka/1,7/ pszenna(30g) z masłem/7/(5g) i miodem(15g).

Herbata z cytryną(250 ml)

II ŚNIADANIE

marchewka(45g)

1,7

OBIAD

Barszcz/1,6,8,9,10/ biały z ziemniakami na wywarze wieprzowym z majerankiem(150ml). Zapiekanka makaronowa/1/ z boczkiem/1,,6,8,9,10/, serkiem/7/ mascarpone, groszkiem konserwowym (ogółem:250g).

Kompot śliwkowy(250 ml).                                                                                                                                                                                                                                             

1,3,7,8,9

PODWIECZOREK

Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), schabem/1,3,6,7,9,10/ pieczonym, ogórkiem zielonym i sałatą(70g).

Herbata z cytryną(250 ml).                                                                                                     

1,3,6,7,9,10

PIĄTEK 21.03.2025r

ŚNIADANIE

Angielka/1,7/ pszenna(60g) z masłem/7/(5g), roladą/1,3,6,8,9,10/drobiową i białą rzodkiewką i ogórkiem zielonym(65g).

Kawa/1/ Inka na mleku/7/(250 ml)

1,3,5,6,7,9,10

II ŚNIADANIE

kiwi(35g)

OBIAD

Zupa wielowarzywna z groszkiem zielonym i ziemniakami na wywarze/1,3,7,9/wieprzowym z natką(ogółem:150g)

Kluski/1,3,7/ leniwe z masłem/7/ i bułeczką/1/, surówka z marchewki z jabłkiem i cytryną(ogółem:250g)

 Kompot jabłkowy(ogółem:250g)

1,3,7,9 

PODWIECZOREK

Kisiel/1/ truskawkowy(150 ml) i herbatniki/1,3,7/ maślane(50g)

1,3,4,7 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia, majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany
hybrydowe) oraz produkty pochodne.
Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan,
orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.

DO GÓRY
Włącz powiadomienia WebPush
Dziękujemy, teraz zawsze będziesz na bieżąco!
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.