PONIEDZIAŁEK 23.06.2025r.
ŚNIADANIE
Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g), twarożkiem/7/ze szczypiorkiem i kiełkami(35g).
Kakao/1,6/na mleku/7/(250 ml).
II ŚNIADANIE
Chipsy bananowe(100g)
1,3,6,7,
OBIAD
Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze warzywno/1,3,7,9/-drobiowym z natką(ogółem 150ml). Kluseczki leniwe z cynamonem, masłem i bułeczką(ogółem:250g).
Kompot malinowy(250 ml).
1,3,7,910
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g)razowy z masłem/7/(5g), szynką/1,3,5,6,7,9,10/konserwową, papryką czerwoną i sałatą(65g).
Herbata z cytryną(250 ml).
1,3,567,9,10
WTOREK 24.06.2025r.
ŚNIADANIE
Angielka/1,7/(60g) z masłem/7/(5g), serem/7/żółtym, sałatą i ogórkiem zielonym(75g).
Kakao/1/ na mleku/7/(250 ml)
1,3,6,7,8,9
II ŚNIADANIE
Mus owocowy(120g)
OBIAD
Ryż na rosole na wywarze warzywno/1,7,9/-drobiowym z natką (ogółem:250g).
Kasza gryczana, gulasz z szynki w sosie własnym/7,8,9,10/ i ogórek małosolny(ogółem:250g)
Kompot śliwkowy(250 ml). 1,3,7,8,9,
PODWIECZOREK
Kisiel/1/wiśniowy(150g), herbatniki/1,3,7/ maślane(50g)
Herbata owocowa(250ml)
1,37
ŚRODA 25.06.2025r.
ŚNIADANIE
Budyń/1,6/waniliowy na mleku/7/(150ml).
Chałka/1,7/pszenna z masłem/7/ i dżemem wiśniowym.
Herbata z cytryną(250 ml).
1,3,7
II ŚNIADANIE
arbuz(55g)
OBIAD
Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z majerankiem(ogółem:250g).
Makaron/1,3/z farszem wieprzowym z warzywami/9,10/, surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem z oliwą z oliwek (ogółem:250g).
Woda z cytryną (250 ml).
1,3,7,9,10
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g)wieloziarnisty z masłem/7/, pastą z tuńczyka z masłem, kukurydzą, pomidorem i szczypiorkiem(65g)
Herbata z cytryną(250 ml).
1,3,4,7,
CZWARTEK 26.06.2025r.
ŚNIADANIE
Angielka/1,7/(60g) z masłem/7, frankfurterką/6,7,8,9/z szynki na ciepło i ketchupem bez konserwantów(65g).
Herbata z cytryną(250 ml)
II ŚNIADANIE
morela(45g)
1,7
OBIAD
Zupa szczawiowa z ryżem na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z natką(ogółem:250g).
Zapiekanka makaronowa/1,3/ z boczkiem, serkiem/7/ mascarpone i warzywami/8,9,10/ (ogółem:250g)
Kompot jabłkowy(ogółem:250g)
1,3,4,7,9
PODWIECZOREK
Chleb/1/(60g) z masłem/7/(5g), pasztetem/1,3,6,9,10/drobiowym z papryką żółtą i sałatą(65g)
Herbata miętowa(250ml)
1,3,7
PIĄTEK 27.06.2025r
ŚNIADANIE
Angielka/1,7/pszenna(60g) z masłem/7/(5g), szynką /1,3,6,8,9,10/konserwową, rzodkiewką i sałatą(65g).
Kawa/1/Inka na mleku/7/(250 ml)
1,3,7,
II ŚNIADANIE
Soczek owocowy(120g)
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem/1,3/na wywarze warzywno/1,3,7,9/-wieprzowym z natką(150ml). Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony panierowanysurówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i oliwą z oliwek(ogółem:250g).
Kompot truskawkowy(ogółem:250g)
1,3,7,8,9,10
PODWIECZOREK
Sałatka owocowa(150g)
Biszkopty/1,3,7/(90g)
1,3,7
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, bazylia,majeranek, oregano, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, mieszanka Vegeta Natural
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
Skorupiaki i produkty pochodne.
Jaja i produkty pochodne.
Ryby i produkty pochodne.
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
Soja i produkty pochodne.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
Seler i produkty pochodne.
Gorczyca i produkty pochodne.
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
Łubin i produkty pochodne.
Mięczaki i produkty pochodne.